Urbania
Urbania
Tisztelt <%newsLetterAddresseeName%>!

A 2014. szeptember 17-18-án, majd ezt követően kétévente megrendezésre kerülő urbania21 iránt nagyfokú érdeklődés mutatkozik mind makro, mind mikro szinten. A rendezvény helyszínéül szolgáló Syma Rendezvényközpont amellett, hogy konferencia csarnokkal, ingyenes parkolóval rendelkezik, tömegközlekedéssel és gépkocsival is jól megközelíthető.
A kiállítók hagyományos elhelyezésű standjai mellett egy újszerű Smart&Green Square biztosít majd közös teret az egyedi megoldások bemutatásának.

urbania21 az integrált fejlesztés első szakkiállítása

A jövő településgazdái már okos városokat irányítanak!

Az intelligens és fenntartható közmű, energia és közlekedési rendszerek regionális fejlődése a közép-európai térség gazdasági potenciálját erősíti. Az urbania21 célja, hogy az EU 2014-2020 időszakára előirányzott integrált infrastruktúrafejlesztés technológiai szakkiállításaként, Közép-kelet Európa egyik vezető szakmai rendezvényévé váljék.
Az élhető városok irányításában, fejlődésében az okos megoldások, intelligens rendszerek ugyancsak alapvető szerepet játszanak. A települési szolgáltatások, illetve helyi infrastruktúrák és intézmények költséghatékonyságát és fenntartását szolgáló megoldások bemutatásával, az urbania21 számít a települési önkormányzatok fejlesztésért és üzemeltetésért felelős vezetőinek, munkatársainak érdeklődésére is.

Regisztráció a rendezvényre ITT

Innovatív kezdeményezés széles körű szakmai támogatottsággal
támogatók

Az urbania21 védnöke, illetve szakmai partnere a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Budapest Főváros, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a Magyar Mérnöki Kamara, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Útügyi Társaság és a Magyar Logisztikai Egyesület.

A kezdeményezést technológiai és szolgáltató nagyvállalatok, innovációs és tudásközpontok is támogatják.

Az urbania21 stratégiai partnere a CoSignum Öko-Innovációs Kft. 

Az urbania21 Infrastruktúra és Közlekedésfejlesztési Szakkiállítás (Budapest, 2014. szeptember 17-18.) jó alkalom arra, hogy az állami tulajdonú társaságok, szolgáltató vállalatok és intézmények bemutassák tevékenységüket, illetve ismertessék középtávú fejlesztési céljaikat a minőségi szolgáltatások, a költséghatékony és fenntartható működés érdekében. (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, 2014. március 31.)

A budapesti városfejlesztés középpontjába a Dunát és a közlekedési fejlesztéseket kell helyezni. Vissza kell térni a Dunához, de nemcsak egy szűk belvárosi szakaszban kell gondolkodni, hanem a város külső területein található, a folyóhoz kapcsolódó területeket is fejleszteni kell. (Budapest Főpolgármestere, 2014. május 6.)

Az új Európai Bizottság az elsők között tudja majd a magyar programokat véglegesíteni, így az idén október közepén mind a 10 operatív programban megkezdődhetnek a pályázati kiírások. A magyar kormány 2014-2020-as időszakban a teljes forráskeret - ami a mezőgazdasági forrásokat is ideszámítva 10 500 milliárd forint - 60 százalékát a gazdaságfejlesztésre fordítja. (Miniszterelnökség helyettes államtitkára, 2014. május 29.)

•    okos városok, intelligens hálózatok és járművek fejlesztői
•    helyi és országos közlekedési, közmű és energetikai rendszerek üzemeltetői
•    hatékonyságot és fenntarthatóságot szolgáló innovatív termékek, eljárások és szolgáltatások előállítói
•    tervezők, építők és gyártók
•    innovációs és tudásközpontok
•    önkormányzatok, országos és helyi intézmények, hatóságok

Kiállítói jelentkezés ITT

Akik már jelezték részvételi szándékukat:

Budapest Főpolgármesteri Hivatal, Budapest Városüzemeltetési Központ, FKF Zrt, FŐKERT Zrt, FŐTÁV Zrt, Fővárosi Csatornázási Művek, Fővárosi Vízművek, ABB, Budapesti Műszaki Egyetem, FuturEnergy, Ganz EEM, HungaroControl Zrt, IBM Magyarország, iCell Kft, Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, Konkret Terv Kft., Közlekedéstudományi Egyesület, Közlekedéstudományi Intézet Kft, Magyar Államvasutak Zrt, Magyar Logisztikai Egyesület, Magyar Mérnöki Kamara, Magyar Suzuki, Microsoft, Magyar Útügyi Társaság, MÁV-START, Miniszterelnökség, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, Pannon Egyetem,  SW Umwelttechnik Magyarország Kft., Prolan Zrt, Szeged MJV Polgármesteri Hivatala, Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatala, Zöld Technológia Klaszter

Tervezett konferencia program ITT

KIÁLLÍTÓI HÍREK:
Korszerűség és fenntarthatóság a Suzukinál - Autók a környezettudatosság jegyében
suzuki

A fenntarthatóság már alapkövetelmény, bármilyen iparágról legyen szó. Éppen ezért, a Suzuki kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. A gyártástól kezdve, az Euro 6-os motorok csökkentett károsanyag-kibocsátásán keresztül, egészen a vezetéstechnikai tanácsadásig, mindenben támogatjuk a környezettudatosabb autózást.

Várjuk Önt is a Suzuki standjánál a szeptemberben megrendezésre kerülő urbania21 szakkiállításon, ahol szó lesz innovációról, technológiáról és egy környezettudatosabb országról.

Az urbania21 szakkiállítás és konferencia látogatói egyebek mellett megismerhetik

Mini vízi erőmű
A Ganz Energetikai Gépgyártó innovációja egy szabvány méretű konténerbe szerelt kompakt mini vízi erőmű, amelynek előnye, hogy könnyen a helyszínre szállítható és ezután rövid időn belül üzembe helyezhető. A rendszer  nem igényel mélyépítést, nem kell külön gépház ‒ és egy műholdas rendszer segítségével a gyors beüzemelés után ‒ távirányítással működtethető. A konténerben közepes teljesítményű turbina és a hozzákapcsolt generátor, valamint szabályozóegységekből álló rendszer található, amely 400 voltos 3 fázisú 50 hertzes villamos energiát szolgáltat. A mini vízi erőmű 500 KW-os termeléséhez 60-65 m-es esésmagasság és másodperecenként 1 m3-t megközelítő vízmennyiség szükséges. Az új fejlesztésű termékcsalád 200-2000 KW villamos teljesítmény leadására képes.

Tudásközpontok – utak az okos városba  
Az IBM infografika versenyén több mint 60 hallgató kapcsolódott be a közös gondolkodásba és hozott okos városfejlesztési ötleteket az IBM Magyarország és a Climate-KIC pályázatára. Tizenegy hazai egyetemről és főiskoláról, több mint 60 hallgató dolgozott csapatmunkában, hogy bemutassák, a közlekedés mely területét és milyen megoldásokkal fejlesztenék, hogyan képzelik el a jövő városait. Budapest mellett Szegedről, Pécsről és Sopronból érkeztek nevezések, a legaktívabbak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem hallgatói voltak. Részletek

Magyar közlekedési innováció, világszínvonalon
A HungaroControl a 2014. márciusi madridi ATM konferencián is bemutatta a világ egyik legfejlettebb légi navigációs szoftverét, a MATIAS rendszert (Magyar Automated and Integrated Air Traffic System). További érdekes színfoltja volt a magyar légi navigációs szolgálat madridi kiállítóterének a HungaroControl mérnökei által kifejlesztett MergeStrip elnevezésű úttörő jellegű forgalomtervezési koncepció és támogató szoftver, amely a repülőtérre érkező gépek folyamatos süllyedését, és így optimális üzemanyag-felhasználását segíti elő.

A 2014-20-as ciklusban a közlekedési projekteket a megszokott kohéziós források mellett egy új uniós költségvetési forrás, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (Connecting Europe Facility) is finanszírozza. Magyarország a közlekedésfejlesztésre a CEF-en belül folyó áron legalább 1075 millió eurót, azaz több mint 300 milliárd forint uniós forrást kaphat. Az akár 85%-os támogatási intenzitású támogatás felhasználási szabályai, a finanszírozható projektek köre, uniós eljárásrendje jelentősen eltér a megszokott kohéziós/strukturális támogatások felhasználásától.  Az NFM és az Európai Bizottság, illetve a KKK 2014. január 22-én szakmai napot szervezett, amelyen tájékoztatást adtak a CEF felhasználási szabályairól, valamint a megváltozott kohéziós szabályokról. Részletek

Ezt a levelet online direct-marketing szoftveren keresztül küldtük az Ön e-mail címére. Amennyiben nem kíván hasonló tartalmú leveleket kapni a feladótól, itt történik a leiratkozás.
A hírlevél küldője a hírlevél küldésével kijelenti, hogy az Ön címét nyilvános, vagy saját adatbázisból vette, vagy Ön - korábbi kiállítási regisztráció révén - engedélyezte címének használatát. Amennyiben úgy gondolja, hogy a levél kéretlen reklámlevél, abban az esetben írjon az expositor@expositor.hu e-mail címre, és kivizsgáljuk a bejelentést.
SYMA Rendezvényközpont
2014. szeptember 17-18.
Szakmai védnökök:
NFM Budapest TÖOSZ
v4 KTE mmk
MaUT MLE KSZGYSZ
ivsz cosignum
Médiatámogatók:
Expositor Kft. Expositor Rendezvényszervező és Marketingtanácsadó Kft. | 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
Tel/Fax: 06 1 460 11 80 | E-mail: expositor@expositor.hu | www.expositor.hu